Nemzetek ligája
Finnország

Vezetőedző
Markku Kanerva
JÁTÉKOSKERET
MEZ NÉV NEMZETISÉG SZÜLETÉSI IDŐ MECCSSZÁM GÓL
KAPUSOK
VÉDŐK
KÖZÉPPÁLYÁSOK
CSATÁROK
Egyéb egyéni
Finnország: Pukki az év sportolója, a futballválogatott a legjobb csapat
A története első Európa-bajnoki részvételére készülő labdarúgó-válogatott lett az év csapata, a csatár Teemu Pukki pedig az év sportolója Finnországban.
Légiósok
Focidoki rendel – Szeróvay Mihály finnországi kalandjai
Az elmúlt harminc évben majd' ötven magyar labdarúgó szerepelt a finn élvonalban, a Veikkausliigában. A legeredményesebb közülük Babócsy András, aki a Haka és a HJK kapusaként öt bajnoki címet nyert, a legismertebb viszont kétségkívül Bene Ferenc. Az Újpesti Dózsa legendás gólvágója 1981-ben engedéllyel utazott Finnországban, s egy idényen át a Sepsi 78 Seinäjoki együttesét erősítette. Szeróvay Mihályt viszont nem a futball, a tanulás vitte az észak-európai országba 2007-ben, amikor a ferencvárosi nevelésű kapus a Testnevelési Egyetemen megszerzett sportmenedzseri diplomájához keresett megfelelő mesterkurzust...
Foci Eb 2020
Eb 2020: 250 meccs, 801 gól, 19 kieső – véget ért a selejtező
Március 21-én kezdődött és november 19-én ért véget a 2020-as Európa-bajnokság selejtezője, amelyben rendhagyó módon a kontinens mind az 55 válogatottja részt vett (nem volt automatikus Eb-résztvevő). Összesen 19 csapat intett búcsút az Eb-szereplésnek, 20 együttes tette biztossá helyét a tornán, további 16 a maradék négy helyért küzd meg a tavasszal. Íme, a selejtezők legérdekesebb statisztikái!
Foci Eb 2020
Finnország: „Akár nemzeti ünneppé is válhatna ez a dátum”
Finnország története során először kvalifikálta magát a labdarúgás két nagy tornájának egyikére, miután könnyed, háromgólos (3–0) győzelmet aratott pénteken Liechtenstein felett a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek J-csoportjában. A mérkőzés után a hazaiak legnagyobb sztárja, Teemu Pukki, és a Leverkusen kapusa, Lukas Hradecky is örömmámorban fürödve nyilatkozott.